ΟΙ ΜΗΛΙΕΣ

Σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού, τον Βόλο, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά και γραφικά μεγαλοχώρια του Πηλίου, οι Μηλιές, έδρα του ομώνυμου Δήμου. Πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, του Γρηγορίου Κωνσταντά και του Δανιήλ Φιλιππίδη με πλούσια παράδοση στο εμπόριο, στις τέχνες και τον πολιτισμό, με επιρροές που ξεκινούν από τα βάθη της ανατολής περνούν από την κοσμοπολίτικη δύση και φτάνουν ως την Αίγυπτο, δίκαια χαρακτηρίζεται σαν το στολίδι του Πηλίου. Σκαρφαλωμένη σε ύψος 350 μέτρων, μέσα στο πράσινο και τα τρεχούμενα νερά, αγναντεύει τον Παγασητικό κόλπο και προκαλεί τον επισκέπτη σε ένα μαγικό ταξίδι των αισθήσεων.
Ολόκληρα δάση από οξιές, βελανιδιές και αγριοκαστανιές και καλλιεργημένα περιβόλια με μηλιές, αμυγδαλιές, ροδακινιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές, κερασιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και ελιές προκαλούν για περιήγηση.

Είναι το κεφαλοχώρι του δήμου. Θα βρείτε πλήθος εστιατόρια, καφενεία, μπαρ και εμπορικά καταστήματα. Επίσης αγροτικό ιατρείο (δύο φορές την εβδομάδα), και το Δημαρχείο.

 

Δείτε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, το Λαογραφικό Μουσείο, τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών και φυσικά το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ο “Μουντζούρης” το τραινάκι του Πηλίου, κατασκευαστικό επίτευγμα του 19ου αιώνα που λειτουργεί ως της μέρες μας, σας περιμένει για μια αξέχαστη διαδρομή!

 

οι Μηλιές

Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών

Λαογραφικό Μουσείο

Ιερός Ναός των Ταξιαρχών

Το Τρενάκι του Πηλίου