Πεζοπορία

Αργυραίικα – Καλά Νερά

Εύκολη κατάβαση από παλιό καλντερίμι μέσα από ελαιοπερίβολα. Θα δείτε το παλιό σχολείο, το καφενείο και την εκκλησία του οικισμού. Καταλήγει στα Καλά Νερά, απέναντι σχεδόν από το Τσιτσιλιάνειο Νοσοκομείο.

Αργυραίικα – Βυζίτσα

Ανηφορική, μικτή διαδρομή σε καλντερίμι και αγροτικό δρόμο. Αρχικά μέσα από ελαιοπερίβολα, διασχίζει αργότερα την πυκνή βλάστηση από πλατύφυλλα έως ότου φτάνει στους καταρράκτες. Από εκεί και μετά η βλάστηση είναι οργιώδης. Καταλήγει στη εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στη Βυζίτσα.

Αργυραίικα – Μηλιές

Εύκολη διαδρομή πάνω στις γραμμές του “Μουτζούρη”, ένα τεχνολογικό επίτευγμα των πολύ αρχών του 20ου αιώνα, με την υπογραφή του Εβαρίστο ντε Κίρικο, πατέρα του υπερρεαλιστή ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Προσφέρει άπλετη θέα στο βουνό του Πηλίου, στον Παγασητικό και τις Μηλιές. Η γραμμή καταλήγει στο σιδηροδρομικό σταθμό των Μηλεών, σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά και ψηλά πλατάνια. Ακολουθώντας το καλντερίμι, φτάνει κανείς στην πλατεία των Μηλεών.Αρχείο kmz (zipped)

Αργυραίικα – Ογλάς –Αγία Τριάδα – Άνω Λεχώνια

Άλλη μία εύκολη διαδρομή πάνω στις γραμμές του τραίνου. Πρόκειται για το ταξίδι του “Μουτζούρη” προς τα Άνω Λεχώνια όπου είναι σήμερα το τέρμα της διαδρομής. Περνά από όλους του σταθμούς, του Ογλά στις Πινακάτες, την Αγία Τριάδα όπου βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι καθώς και τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια κατασκευής επίσης του μηχανικού Εβαρίστο ντε Κίρικο. Με υπέροχη θέα σε όλο τον Παγασητικό και τα παραθαλάσσια χωριά, καταλήγει στα Άνω Λεχώνια